Arranca un nou curs i des d’Acció Ecologista-Agró et convidem a descobrir la nostra natura.

 

Enguany la gran novetat que t’oferim és visitar La Casa Penya de Sagunt. Esta antiga finca arrossera es troba ubicada a la Marjal d’Almardà-Almenara i ha sigut reataurada per al seu ús com a centre d’educació i voluntariat ambiental. Consta d’una exposició permanent i de diferents equipaments per a explicar el patrimoni natural i històric de les zones humides litorals.

 

Així, per exemple, el centre conserva l’antiga era on es batia l’arròs per a separar el gra de la palla. I la roda hidràulica i les comportes amb les quals es gestionava l’aigua per al conreu de l’arròs. A més a més, l’exposició permanent mostra els tres ecosistemes de les zones humides litorals: les dunes, el saladar i la marjal. I també descriu els usos i aprofitaments que, al llarg de la història, hem realitzat els humans dels aiguamolls.

 

Durant el curs 2017-2018, La Casa Penya estarà oberta als centres educatius els dimecres de matí. L’activitat és gratuïta fins a esgotar l’oferta de visites i inclou un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. A més a més de La Casa Penya, recorda que mantenim les visites guaiades a la resta d’ espais de la comarca: els Estanys d’Almenara, la Font de Quart, el Riu Palància, la Marjal dels Moros i El Garbí.

 

 

DIA DE L’ARBRE ESCOLAR I PROJECTE PARTICIPA!

L’oferta educativa d’AE-Agró per a 2017-2018 consta de dues activitats més: el Dia de l’Arbre Escolar i el projecte Participa! Estes dues iniciatives formen part del Programa Municipal d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i estan dirigides als seus centres educatius.

 

El Dia de l’Arbre Escolar consistix en un taller sobre la importància de la vegetació. En parlem de les amenaces que patixen els nostres boscos. Així com del que podem fer per millorar el seu estat. Després plantem espècies aromàtiques amb els xiquets i les xiquetes en el pati de l’escola o en un parc proper. L’activitat, que es pot demanar per als mesos de gener i febrer, està dirigida a alumnes de cinqué de primària.

 

 

Per la seua part, el projecte Participa! té com a objectiu fomentar la participació ciutadana en matèria de medi ambient entre els alumnes de secundària. Amb este repte, el projecte consta de tres dinàmiques. Primer, realitzem un taller a l’institut sobre participació ciutadana i medi ambient. Després, els alumnes passen a l’acció amb una acció de camp en algun espai natural de Sagunt. I en la tercera sessió els adolescents treballen de nou a classe les concluisons de tot allò parlat i com poden transmetre-ho a la resta de la població.

 

 

Si vols que la teua classe se sume a qualsevol d’ aquestes activitats, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. Este curs deixa’t seduir per la natura!!!

Share