Descobrix la teua natura amb Acció Ecologista-Agró

Ningú dubta de la importància del contacte amb la natura per al desenvolupament de les xiquetes i els xiquets. De fet, les eixides al camp són una ferramenta didàctica de gran valor que ajuden a les menudes i els més menuts a conéixer la nostra natura i, per descomptat, a estimar-la.

Floració del lliri groc a La Casa Penya, Marjal d’Almardà-Almenara.

A més a més, esta classe d’activitats facilita altra manera de relacionar-se, diferent de la de l’aula, que pot enriquir i diversificar comportaments. Fins i tot, el contacte amb la natura enriquix emocionalment a les xiquetes i els xiquets i desperta el seu interés pels espais visitats, permetent així una gran motivació posterior per a l’aprenentatge.

A La Casa Penya, per a preparar i complementar la visita de camp, tenim ara una nova ferramenta educativa. Es tracta de la possibilitat de realitzar, al teu ritme, una visita virtual al centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara i al seu entorn natural.

Solta de tortugues d’estany europees als Estanys d’Almenara.

Amb esta visita virtual, en cas de ser professora o professor, pots conéixer el centre i també motivar al teu alumnat abans de vindre a les visites escolars dels dimecres. I, si vols vindre a les visites dels diumenges amb els teus fills, també pots preparar la cita realitzant abans la visita virtual a La Casa Penya.

Massa sovint, no coneixem els nostres tresors naturals, com és el cas de la Marjal d’Almardà i la seua gran biodiversitat, i passen desapercebuts malgrat ser de gran importància. Encara hi ha molta gent que no s’ha fixat mai en la floració del lliri groc o del lliri blau. O que no sap que és un rovellat. I així resulta impossible que puguen estimar estes plantes o estos ocells, ja que els desconeixen.

Paradoxalment, la majoria de gent sí que coneix altres espècies de fauna i flora exòtiques i que tenen el seu hàbitat en ecosistemes ubicats en l’altra punta del Planeta. Tothom coneix les girafes, els elefants o els cocodrils, però no tot el món sap que és un gall de canyar o una tortuga d’estany europea.

Gall de canyar a la Marjal dels Moros / Rafa Pardo.

Per això, Acció Ecologista-Agró treballa de valent en l’àmbit de l’educació ambiental per a posar en valor la nostra fauna i flora autòctona, les espècies que tenim més a prop i que moltes vegades desconeguem. I no només a La Casa Penya, ja que també realitzem visites per a centres educatius als Estanys d’Almenara, la Marjal dels Moros, el Riu Palància, la Font de Quart i El Garbí.

La necessitat de relacionar-se amb la natura ha quedat palesa en els últims temps de pandèmia. Nosaltres pensem que és fonamental que grans i menuts puguen gaudir dels nostres ecosistemes, però també que coneguen les seues funcions i importància.

Perquè no es pot estimar, ni implicar-se i defensar un territori i la seua biodiversitat, si no coneixes el seu valor i el de la seua fauna i flora. Per això, un curs més et convidem a descobrir el nostre territori amb AE-Agró per a estimar-lo i implicar-te en la seua defensa.

Sara Aunés i Marqués i Miguel Crespo Roig.

Lliri blau en flor a la Marjal d’Almardà.
Share