El canvi climàtic és actualment un dels problemes més urgents que afecta a la nostra societat. Aquest mes de desembre ha segut el protagonista arrel la Cimera pel Clima que s´ha celebrat a Paris.

canvi climàtic

Ha costat, però hui en dia ningú es capaç de posar en dubte els efectes de la vida a occident per al conjunt del planeta. Es tracta d´un problema que està afectant a la població mundial, sobretot a les societat més desafavorides, però de vegades, ens costa visualitzar-lo a casa nostra. Una floració primerenca, la presència d´aus que no migren , o l´augment del nivell de la mar són xicotetes mostres d´aquest procés que sembla que no ens arriben a afectar al nostre dia a dia. Perquè els efectes del canvi climàtic són més greus i es faran sentir a gran termini.

La Cimera de Paris ha segut un èxit per a alguns i un fracàs per a uns altres. El que ens queda clar és que les grans potencies mundials no s´acaben de comprometre en mesures concretes per limitar aquest procés.

Malgrat les mesures que es preguen a nivell internacional, sabem que cal actuar localment per incidir globalment. El nostre comportament diari pot afectar directament al canvi climàtic, i forma part de la nostra responsabilitat. Utilitzar l´energia de les nostres cases de manera sostenible, separar i reduir residus, fer compres de proximitat, consumir energies alternatives, utilitzar transports públics… són mesures quotidianes que estan al nostre abast per reclamar un major responsabilitat respecte a aquest problema global.

joguets solarAprofitem l´esdeveniment i les dates assenyalades en les que ens trobem per recordar que aquests nadals tots podem col•laborar en tenir un món millor. Us deixem algunes idees per fer regals de nadal responsables amb el canvi climàtic.

Regals contra el canvi climàtic

També adjuntem material didàctic, creat pel CEACV, per la comunitat educativa que vulga treballar el canvi climàtic amb els seus alumnes. Així com altres recursos que us poden ser d´interés.

Comprendre el canvi climàtic. CEACV

Recursos canvi climàtic Gen.cat

Recursos canvi climàtic CENEAM

Si montes alguna festa o esdeveniment aquestes vacances, també existeix un sistema per conèixer la petjada de carboni que implica.

Calcula la teua petjada de carboni

I si, simplement eres una persona conscienciada que vol saber més sobre canvi climàtic ací te deixem els següents enllaços:

Canvi climàtic- WWF
Canvi climàtic- Greenpeace

Bons i responsables nadals per tothom.

Sara Aunés i Marqués

Share