A la tardor cada ocell torna al seu espai a preparar-se per l´hivern. Nosaltres, després d´un estiu de llums i colors, ens situem a la Casa Penya, per donar la benvinguda al curs escolar. 

 

© PEREDEPRADA-0951

 

Com sempre oferim activitats de descoberta de la natura a centre escolars de qualsevol nivell educatiu, i en breu posarem en marxa les activitats de voluntariat i els tallers educatius.

 

La Casa Penya. On nou espai a descobrir a les nostres visites guiades.

Els Estanys d´Almenara, el Riu Palància, la marjal dels Moros, el Garbí i la Font de Quart, són riquesses del nostre territori que no podem deixar de descobrir. Us proposem visites guiades que a més de conèixer permeten reflexionar sobre el territori.

Però a més aquesta tardor, també es podrà visitar la Casa Penya. La Casa Penya, situada al cor de la marjal d´Almenara ens permet passejar pels ambients més característics de les zones humides: marjal, saladar i platja. Al temps que visitar l´exposició on parlarem dels ecosistemes mediterranis, l´evolució del paisatge, l´arròs o els usos de les zones humides.

 

© PEREDEPRADA-7315

 

Programa municipal d´Educació Ambiental a Sagunt.

Al llarg del curs escolar us anirem proposant diferents activitats, tan als centres educatius com a la població adulta. Continuem amb les activitats organitzades amb el departament de Medi Ambient de l’ Ajuntament de Sagunt.

Mantenim els tallers del dia de l´arbre per a 5é curs de primaria, que desenvoluparem a l´hivern. Mentrestant començarem a treballar el projecte Participa! a secundaria, un projecte de participació ciutadana als nostres espais naturals.

 

COLLAGE PARTICIPA 2012

 

Tampoc se´ns escaparan les activitats de voluntariat amb el grup municipal La Colla Verda. Activitats de conservació, neteja, reconeixement, per a tots els públics en caps de setmana. Si be, aquest any continuarem centrant els caps de setmana en la descoberta de la casa penya i els seus voltants. Oferirem visites guiades al centre, en les que inclourem alguna acció de voluntariat que ens permeta palpar de primera ma, la terra que allí tenim.

 

© PEREDEPRADA-932451

 

Estiu Jove a la Casa Penya, una experiència molt enriquidora.

I tot açò perquè tornem amb les piles carregades pel sol de l´Estiu Jove. Durant el mes de juliol a  La Casa Penya es va omplir de xiquets i xiquetes amb moltes ganes de passar-ho be. però a més aprengueren i s´empiparen literalment de marjal.

Ha segut una experiència molt enriquidora en contacte amb tortugues, cavalls, lliris i peixos i crancs. Pensem que la marjal quedarà dintre d´aquests xiquets/es que l´han poguda gaudir al temps que la descobrien.

Moltes gràcies, sobretot als participants, i als pares i mares que han confiat amb nosaltres. Així com al Casal Jove i a tots els nostres col·laboradors/es.

Amb aquest xicotet vídeo, us diem: fins l´estiu que ve!

 

Sara Aunés i Marqués Agró Morvedre Educació Educació i comunicació ambiental

 

 

Share