Després de més d’un any de treball, el pròxim 25 d’abril, Acció Ecologista-Agró et convida a la inauguració oficial de la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara.

 

Este antic sequer d’arròs, propietat a l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), va ser restaurat amb fons europeus per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i des de 2013 està gestionat i custodiat per AE-Agró. Si vols descobrir tot el treball desenvolupat fins ara per la nostra organització en la Casa Penya i en el seu meravellós entorn, no faltes a la festa d’inauguració del centre d’educació i voluntariat mediambiental de la Marjal d’Almardà. T’esperem el pròxim 25 d’abril!!!

https://gallery.mailchimp.com/85290a9218146a2460b051113/images/656dcb8a-65dc-4410-9c8f-b951fb224f81.jpg

 Amb un lustre de retard, el 10 de juny de 2013, l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va entregar a Acció Ecologista-Agró les claus de la Casa Penya. Este antic sequer d’arròs, enclavat en el cor de la Marjal d’Almardà-Almenara, es va salvar de la febre urbanitzadora gràcies a la lluita ecologista, una lluita que també va aconseguir que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el restaurara, amb fons europeus, per al seu ús com a centre d’educació i voluntariat ambiental.

 

© PEREDEPRADA-1479

 

Des de juny de 2013, centenars de voluntaris i visitants han passat ja per la Casa Penya. Per exemple, els voluntaris del Projecte Emys o els de la Colla Verda. Precisament la Colla Verda es va acomiadar de l’hivern, el passat dissabte 14 de març, amb una plantació de lliris grocs (Iris pseudoacurus) per a embellir l’entorn de la Casa Penya i també la veïna Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà, que ja compta amb itineraris i miradors per a gaudir de l’espectacular avifauna d’esta zona humida.

 

I és que la Casa Penya es troba ubicada en un lloc estratègic de la Marjal d’Almardà: entre l’esmentada reserva de la Finca de Penya, també custodiada per AE-Agró, i el Saladar d’Almardà. I molt a prop dels muntanyars (nom que reben les dunes en este racó del nostre territori) i les torberes d’Almardà, on la nostra organització disposa d’una estació d’anellament científic d’aus. Per això, pel seu alt valor mediambiental, no és d’estranyar l’èxit que va tindre el passat juliol la primera edició d’Estiu Jove a la Casa Penya, una cita que durant el mes de juliol va reunir a 30 adolescents en la marjal.

 

https://gallery.mailchimp.com/85290a9218146a2460b051113/images/8ef6b01e-7f84-4aeb-a051-5e1d9465e06b.jpg

 

El 25 d’abril, inauguració oficial de la Casa Penya

L’objectiu d’AE-Agró és convertir la Casa Penya en un centre d’educació i voluntariat mediambiental de referència en la comarca del Camp de Morvedre i també en la resta del País Valencià. Fins al moment, gràcies a l’esforç i el treball dels nostres activistes i voluntaris, anem en camí d’assolir este gran repte. El pròxim pas que farem serà la inauguració oficial, una cita festiva per a tots els amants de la natura que ens servirà per a inaugurar l’exposició permanent de la Casa Penya i presentar els seus materials didàctics.

Esteu tots i totes convidades a participar en esta jornada lúdica, que estarà carregada d’activitats per a tota la família i tots els públics i on no faltarà la música en directe. Així que pren nota i reserva’t el dia 25 d’abril, dissabte, per a vindre a descobrir la Casa Penya i el meravellós entorn natural que l’envolta!!! T’esperem!!! No hi faltes, segur que no et penediràs!!

 

Cartell inauguració expo casa penya_web

Share