Aquesta tardor La Colla Verda i La Casa Penya ens aproparan a les nostres platges.

Visita guiada a La Casa Penya

L’objectiu? Descobrir-te este centre d’educació i voluntariat ambiental i posar en valor els tresors naturals de la platja d’Almardà amb diferents activitats: plantacions de flora dunar, identificació d’espècies de fauna i flora litoral, eliminació de vegetació exòtica invasora, recol·lecció de llavors autòctones, neteja de residus… A més a més, en novembre la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró, també convocarà una plantació de flora dunar a la platja nudista de Corinto.

TARGETÓ_A DESCOBREIXLAFINCADEPENYA

 

El pròxim dissabte 24 d’octubre la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, obri les seues portes amb motiu de la primera cita del programa d’activitats mediambientals de Sagunt per a esta tardor. Esta jornada de natura entre mar i marjal inclourà una visita guiada a la Casa Penya i després un taller d’identificació d’espècies de fauna i flora a la platja d’Almardà, un dels racons del litoral valencià amb major biodiversitat.

Esta serà la primera de les tres visites guiades que el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre organitzarà a la Casa Penya esta tardor, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, i durant les quals també es realitzaran voluntariats mediambientals a la veïna platja d’Almardà. Concretament, a més a més del taller d’identificació d’espècies d’octubre, el dissabte 21 de novembre AE-Agró Camp de Morvedre et convida a participar en una plantació de flora dunar a Almardà i el dissabte 14 de desembre en una jornada de recol·lecció de llavors autòctones.

© PEREDEPRADA-930971

Estes tres activitats, que també aprofitarem per a netejar la platja i eliminar espècies de vegetació exòtica invasora, arrancaran amb l’esmentada visita a la Casa Penya. Este centre d’educació i voluntariat ambiental, propietat de l’Ajuntament de Sagunt però gestionat per AE-Agró, compta amb una exposició permanent i una sèrie d’equipaments que, com podran comprovar els participants en estes jornades de natura a la vora de la mar, permet al visitant descobrir els ecosistemes mediterranis litorals (platja, saladar i marjal) i l’evolució del seu paisatge al llarg de la història.

 

La Colla Verda pintarà de verd la platja nudista de Corinto

 

El programa d’activitats mediambientals de Sagunt per a esta tardor inclou també una segona plantació de flora dunar, que serà protagonitzada per la Colla Verda, el grup de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró, el dissabte 7 de novembre a la platja nudista de Corinto. A diferència de la d’Almardà, este racó del litoral saguntí es caracteritza per ser una platja de pedres i, per tant, la seua comunitat vegetal és diferent.

Colla Verda. Plantació dunar.

Si vols descobrir quines espècies predominen entre les pedres d’esta platja i ajudar-nos a millorar la seua biodiversitat pintant-la de verd, no et pots perdre esta activitat. Per a participar en esta nova plantació dunar de la Colla Verda o en la resta d’activitats mediambientals de Sagunt per a esta tardor, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pel matí al 962 690 854. No ho dubtes i apunta’t. Esta tardor t’esperem entre la mar i la marjal per a descobrir-te els tresors naturals de les nostres platges i la Casa Penya!!!

Colla verda. Tardor 2015

Share