Educació Ambiental. Acció Ecologista-Agró.

 

La Viquipèdia defineix l´educació ambiental com l’educació orientada a ensenyar com els ambients naturals funcionen i en particular com els éssers humans poden gestionar els ecosistemes per a viure de manera sostenible, minimitzant la degradació, la contaminació de l’aire, aigua o sòl, i les amenaces a la supervivència d’altres espècies de plantes i animals.

 

Per nosaltres, Acció Ecologista-Agró, l´educació ambiental és un concepte molt ample que entenem de la següent manera:

– es tracta d´una educació amb continguts transversals, aplicables a qualsevol coneixement o forma de vida.

va dirigida i és necessària per a totes les edats,  des d´adults a xiquets. No sols la població més jove hauria de ser la destinatària d´aquest principis, també els adults hem d´aprendre i conscienciar-nos.

– per garantir processos d´aprenentatge real considerem necessari el contacte amb la natura,  la participació directa i l´avaluació dels nostres comportaments diaris.

Així nosaltres intentem desenvolupar els objectius de l´educació ambiental mitjançant visites guiades i reconeixement d´espais naturals; jornades de participació i/o voluntariat; tallers, xerrades o debats; i creant materials de comunicació i sensibilització que ens ajuden a difondre el missatge de respecte per la natura.

 

Share