La Marjal d’Almardà-Almenara com a recurs didàctic

Del 6 al 28 de març, La Casa Penya torna a acollir un curs del CEFIRE, el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat de la Generalitat Valenciana. Concretament, el curs que oferim és el de “La Casa Penya: espais naturals com a recursos didàctics”. La seua duració és de 20 hores, 12 d’elles presencials, i et pots apuntar ja punxant en este enllaç. Això sí, afanya’t perquè les places són limitades i el període d’inscripció finalitza el 26 de febrer.

Curs del CEFIRE realitzat a La Casa Penya a la tardor de 2018.

Amb este curs des de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró volem difondre la Marjal d’Almardà-Almenara, zona humida Ramsar on es troba ubicat el centre d’educació ambiental de La Casa Penya, com a recurs didàctic. Així que si ets mestra d’ensenyament primari o professora de secundària, t’animem a participar en esta cita.

Durant el curs descobrirem els ecosistemes i els hàbitats de la Marjal d’Almardà, la seua fauna i flora, les figures de protecció, el cicle de l’aigua en este aiguamoll litoral, el seu patrimoni històric, el paper de la societat civil en la seua defensa i conservació, la custòdia del territori… I, per descomptat, explicarem com utilitzar tots estos coneixements com a recursos didàctics a l’aula i en la marjal.

Visita amb estudiants de secundària a la Marjal d’Almardà-Almenara.

A més a més, esperem crear sinergies amb el professorat que hi participe. I, així, rebre les vostres propostes com a mestres i professores per a millorar l’experiència educativa que oferim als alumnes que cada any visiten La Casa Penya, centre que gestionem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt.

Les classes presencials d’este curs s’impartiran el divendres 6 i el dissabte 7 de març, de 17.30 a 19.30 hores i de 10.00 a 13.00 hores respectivament. I el divendres 27 i el dissabte 28 de març a la mateixa hora. Com el curs és semipresencial, la resta de sessions es realitzaran a través de la plataforma Moodle.

Esperem que vos resulte interessant este curs i comptar de nou amb la participació de mestres i docents en esta iniciativa per a completar i millorar la formació mediambiental del professorat. Ens veiem a La Casa Penya!!!

Share