La Comissió d’ Educació Ambiental d’ Acció Ecologista-Agró al Camp de Morvedre ofereix un programa de visites guiades per a centres escolars per la comarca. Són excursions per donar a conèixer als alumnes de primaria o secundaria els paratges més característics de la comarca. Voleu passejar amb nosaltres?

© PEREDEPRADA-092881

El Camp de Morvedre és una comarca litoral formada per les subcomarques de les Valls i la Baronia, i els municipis de Sagunt i Canet d’en Berenguer. Una comarca limitada per la serra d’Espadà al nord, la serra Calderona al sud i el Mediterrani a l’est. Com a eix vertebrador trobem el riu Palància, que la travessa i reparteix les seues aigües fins arribar a la mar. A la línia costanera s’estenen les marjals, i a la plana predominen els tarongerars. Es tracta d’una comarca fonamentalment rural i molt interessant pels seus espais naturals.

Passeig pel saladar de la Marjal dels Moros

Passeig pel saladar de la Marjal dels Moros. Foto: Pere de Prada.

 Sols al Camp de Morvedre podem descobrir els ecosistemes més representatius del mediterrani: marjals, muntanyes i rius. Des d’ Acció Ecologista-Agró pensem que és necessari conèixer per estimar, i estimar per protegir. I és per aquesta raó per la que proposem al sector educatiu els nostre programa de visites guiades al Camp de Morvedre.

Amb nosaltres, el vostres alumnes podran visitar zones humides com els Estanys d’ Almenara o la Marjal dels Moros, el curs mitjà del riu Palància a Geldo, podran descobrir la tradició del repartiment de l’ aigua de la Font de Quart, passejar des de la font de Barraix al cim del Garbí o aprendre a la Casa Penya la riquesa de les marjals.

Visita guiada per un dels cims més emblemàtic de la Serra Calderona.

Visita guiada per un dels cims més emblemàtic de la Serra Calderona. Foto: Pere de Prada.

 El nostre objectiu és donar a conèixer la riquesa més propera a nosaltres, però també investigar i comprendre perquè és important conservar-la. És important desenvolupar un coneixement crític amb els alumnes que els permeta entendre perquè s’ ha de conservar la biodiversitat o perquè és tan important que l’ aigua arribe fins la mar.

Al mateix temps volem divertir-nos, perquè eixir i estar en contacte amb la natura sempre és una experiència que mai s’oblida. Si voleu participar amb nosaltres podeu buscar més informació al nostre bloc d’ educació ambiental o contactar-nos mitjançant correu electrònic: agromorvedre@gmail.com, o telèfon als matins: 962690854.

 Tots preparats per llançar els saquets de potamogeton i asprella a la Font. Fins l´any que ve!

Share